Uitzending Radar: woekerpolis bij ASR (Waerdije)

Afgelopen maandag had het TV programma Radar een onderwerp over woekerpolissen bij ASR. Het ging om specifieke polissen die indertijd onder de naam Waerdije werden verkocht. De Consumentenbond was er ook en kondigde aan een rechtzaak te gaan beginnen tegen ASR omdat zij in het recente verleden schikkingen hebben gemaakt met clienten met zo’n polis onder het beding van geheimhouding. En die schikkingen waren tot soms wel 20x zo hoog als hetgeen men eerst aan compensatie had aangeboden.

De consumentenbond stelde dat hiermee een tweedeling ontstaat en wil dat iedereen dezelfde behandeling krijgt, en dus eenzelfde schikking. Men verwacht dat de dagvaarding nog dit jaar richting ASR zal gaan. Dan gaat een rechtsgang beginnen die nog wel eens heel lang kan duren: verzekeraars staan erom bekend hoger beroep niet te schuwen.

Heeft u ook zo’n polis van Waerdije? Een individuele claimprocedure zoals Assuplus die kent is nog steeds in mijn optie de beste: wij gaan weliswaar ook voor een schikking, maar gebaseerd op persoonlijke omstandigheden en per saldo kan dat beter uitpakken dan via een collectieve claim. Bovendien hoeft er geen jarenlange procesgang afgewacht te worden, maar kan ik direkt starten met een claim. En als de Consumentenbond alsnog succesvol is met zijn procesgang, dan profiteert u er ook van mee, zolang u niet zelf heeft geschikt. Dus geen risico.

En vergeet ook niet dat ASR echt niet de enige verzekeraar is die woekerpolissen heeft uitgegeven. Nee, alle levensverzekeraars hebben dezelfde soort schikkingen met enkele clienten getroffen als ASR, dus als u geen polis heeft bij de Waerdije, maar een van een andere soort of verzekeraar: gewoon ons even een claimberekening laten maken en kom er zo achter welk bedrag u succesvol kan claimen bij uw verzekeraar.

Ons gemiddelde claimbedrag ligt momenteel op ca. € 7.700,= per polis !

check ook: http://assuplus.nl/alles-over-woekerpolissen/hoe-kan-ik-geld-claimen-bij-de-verzekeraar/

Posted by:

Ron van Vugt

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

 

Back to Top

Clef two-factor authentication