Afgelopen week 2 schikkingen

Met 2 clienten zijn er afgelopen week schikkingen bereikt in hun woekerpoliszaak: eentje voor een bedrag van € 6.250,= en de ander voor € 5.500,=. Beide clienten zijn er tevreden mee.

Er lijkt een lichte beweging te zijn bij verzekeraars om eerder tot een schikking te komen. Niet zo gek als je weet dat voor elke zaak die ik bij het Kifid aanbreng, de betrokken verzekeraar een advocaat moet inschakelen. En dat is bepaald geen pro-deo advocaat, nee men huurt er de duurste kantoren van de Amsterdamse Zuidas voor in en dan kost de behandeling van zo’n dossier vaak net zo veel of zelfs meer dan wat ik als claim heb ingediend……

Men is bang voor een precedent werking en gooit daarom alles in de strijd om uit te stellen of in beroep te gaan en zo een zaak oeverloos lang te laten slepen.

Juist daarom is het zaak om te kijken of er toch niet onderling een gesprek kan komen om op individuele basis tot een schikking te komen. Iedereen blij: klant blij met een mooie vergoeding en een dossier dat gesloten kan worden en verzekeraar blij dat een schikking niet in de openbaarheid komt en een olievlek werking krijgt, plus kostenbesparing.

Heb je zelf nog een polis die nog niet is geclaimd? Kijk even hier hoe je dat proces alsnog in gang kunt zetten: http://assuplus.nl/alles-over-woekerpolissen/aanvraag-claimtraject/

Posted by:

Ron van Vugt

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

 

Back to Top

Clef two-factor authentication